Administrar


"L'ignorant no és el que ignora coses, sinó el que ignora que les ignora". Joan F. Mira

latafanera.cat meneame.net

El millor de la "llibresfera"

eliteratura | 16 Febrer, 2007 14:22

Repàs, amb retard, els meus canals a Bloglines, bàsicament notícies i blogs relacionats amb el món del llibre: d’editors, lectors, documentalistes, bibliotecaris, lectors... Guard la referència de cinc posts interessants que vull comentar una miqueta.

El Llibreter comenta l’experiència d’un individu que es passà dues hores a la llibreria, tot llegint les línies de títols d’algunes seccions, cosa que me va recordar el temps d’estudiant quan anava, molts horabaixes, de llibreria en llibreria llegint-ne el fons i comprant poc, molt poc. A l’estiu, aprofitava per visitar les més comercials, que tenien aire condicionat i s’hi estava més bé que al pis, on patia calor de mala manera.

L’altre dia vaig iniciar la secció “Fragments” que aniré alimentant. I vet aquí un blog nou i curiós que ha començat amb molta empenta: Coleccionando principios. Íntegrament dedicat, com el seu nom indica, a reproduir no fragments sinó encapçalaments de novel·les. De moment, amb aportacions pràcticament només en espanyol. Original, tanmateix. I potser a la llarga, pràctic.

El Documentalista Enredado reprodueix un acudit gràfic de El Roto publicat a El País. Es tracta d’una crítica a l’allau de novetats que envaeixen les llibreries i que redueix el temps de glòria a dues setmanes a la taula de novetats.

Cal destacar, també, un post de La panxa del bou que vaig trobar via El Llibreter que desmitifica molt encertadament la infal·libilitat dels llibres de text i connecta la qüestió amb l’expurgació i el negoci editorial en el pitjor dels sentits.

Per acabar, El Bibliómano recomana cinc vídeos de Youtube sobre la tasca de restauració de llibres. L’únic problema, per a mi, és que són en alemany, i no l’entenc gens ni mica, si bé el material és prou gràfic.

acudit llibres

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS