Administrar


"L'ignorant no és el que ignora coses, sinó el que ignora que les ignora". Joan F. Mira

latafanera.cat meneame.net

Quadern de viatge: el principi és el final (I)

eliteratura | 31 Març, 2008 14:00

Fi de les vacances. Aquest blog deixa d'emetre en diferit. Ahir, amb la meva família, vam tornar a Manacor. Deixar Menorca és una sensació agredolça. Quan arribam a l'aeroport de Maó només fris de ser a ca nostra. Però el trànsit és imprescindible. Agaf el bloc de notes un cop passat el control de seguretat. Avui no ha calgut treure's la camisa del néixer. Ni corretja ni sabates. Això no funciona mai igual! El guarda de seguretat porta guants negres, per si t'han de registrar. Les dones els porten blancs. Per què són tan asèptics avui dia, els aeroports? Tenc present haver esperat familiars a peu de pista, fa una trentena d'anys. Allò sí que eren aeroports, i no això d'ara que tot és mecànic i plasticós. Demanes un cafè -tota la vida un cafè havia estat un cafè, i punt- i et demanen: un cafè tot sol? I tu dius: sí, un cafè. Llavors et serveixen un tassonet derivat del petroli -supòs que això en justifica el preu- que conté un líquid amb gust de qualsevol cosa llevat de cafè. No sé si hi afegeixen res o no, però de cafè només en té el nom.
Així, arribes a la conclusió que avui dia un aeroport és com un hospital amb glamour. Les botigues són molt cares, de disseny. Ara han remodelat el de Menorca i deuen haver de costejar l'obrada. (Entr a la pàgina d'
AENA: Gobierno de España. Ministerio de Fomento. Sí, aquell on comanda la famosa Magdalena Álvarez. Però no en puc veure el plànols, ni de l'aeroport de Maó ni d'enlloc. Resulta que, entre d'altres requeriments, has de tenir instal·lat l'Internet Explorer; és a dir, amb el Firefox no hi ha res a pelar.) Si es retarda el teu vol, tens tres opcions: comprar-te un panet fastigós (ma mare en diria tirós) amb gust de plàstic, passar una mica l'estona a la tenda fashion (hi veig perfum i tabac) o anar al quiosc a espassar-te la gana tot mirant el llom dels bestsellers. Els títols són magres magres. De vegades, entre els de butxaca hi ha qualque cosa interessant. Dels llibres, però, el que no varia és el cost, per obra i gràcia del preu únic. Si comparam amb la resta de productes que venen, doncs, arribam a la conclusió que els llibres, amb diferència, són la mercaderia més assequible dels establiments aeroportuaris.

latafanera.cat meneame.net

Citacions (X): Harold Bloom

eliteratura | 30 Març, 2008 14:00

"Es pot llegir merament per passar el temps o per una urgència manifesta, però al final s'acaba llegint contra rellotge".

Harold Bloom

Com llegir i per què

Empúries

latafanera.cat meneame.net

Citacions (IX): Harold Bloom

eliteratura | 29 Març, 2008 15:00

"En efecte, els plaers de la lectura són més egoistes que socials".

Harold Bloom

Com llegir i per què

Empúries

latafanera.cat meneame.net

Citacions (VIII): Harold Bloom

eliteratura | 28 Març, 2008 15:00

"Si els individus volen retenir algunes capacitats per crear judicis i opinions propis, és important que continuïn llegint". 

Harold Bloom

Com llegir i per què

Empúries

latafanera.cat meneame.net

Citacions (VII): Umberto Eco

eliteratura | 27 Març, 2008 15:00

"Las obras literarias nos invitan a la libertad de la interpretación, porque nos proponen un discurso con muchos niveles de lectura y nos ponen ante las ambigüedades del lenguaje y de la vida".

Umberto Eco

Sobre literatura

RqueR Editorial

latafanera.cat meneame.net

Citacions (VI): Ezra Pound

eliteratura | 26 Març, 2008 15:00

"La gran literatura no es más que el lenguaje cargado de sentido hasta el grado máximo que sea posible".

Ezra Pound

El ABC de la lectura

Talleres de Escritura Creativa Fuentetaja

latafanera.cat meneame.net

Citacions (V): Marcel Proust

eliteratura | 25 Març, 2008 15:00

"Potser no hi ha dies de la nostra infantesa que hagem viscut tan plenament com aquells que vam pensar-nos que deixàvem sense viure, aquells que vam passar amb un llibre preferit".

 Marcel Proust

Sobre la lectura

Quaderns crema

latafanera.cat meneame.net

Citacions (IV): Joan F. Mira

eliteratura | 24 Març, 2008 15:00

"Llegir és una forma de viure: explorar-se un mateix els racons interiors projectant cap a dins un poema, còneixer la vida dels altres, pròxims o remots, a través de la narrativa. I si això no fa la vida més humana, poques coses la faran".

Joan Francesc Mira

Literatura, món, literatures

Universitat de València

1 2 3 4  Següent»
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS