Administrar


"L'ignorant no és el que ignora coses, sinó el que ignora que les ignora". Joan F. Mira

latafanera.cat meneame.net

Carpe Diem

eliteratura | 25 Agost, 2008 14:00

latafanera.cat meneame.net

Literatura?

eliteratura | 18 Agost, 2008 14:00

 

 

Via Libros & Tecnologia

 

 

latafanera.cat meneame.net

Avantatges del llibre sobre l'e-Book

eliteratura | 11 Agost, 2008 14:00

 
Llegiu en paper
Via Libreros
latafanera.cat meneame.net

Sant Llorenç, patró dels bibliotecaris, pregau per nosaltres

eliteratura | 10 Agost, 2008 08:00

He descobert que Sant Llorenç era el patró dels bibliotecaris i, en conseqüència, qui vetla pel bon estat de les Sant Llorençbiblioteques. Vist l'estat de la qüestió, faríem bé d'adreçar-nos-hi, encara que n'hi ha que afirmen que en veritat el patró és Sant Jeroni. No ens barallarem per això, ara. Dos, millor que cap. Però que vagin per feina.
En termes absoluts, les xifres diuen que mai no hi havia hagut tants de lectors. Potser caldria matisar-ho: gent amb certes capacitats adquirides per a llegir. Que llegeixin o no, és cosa seva. I més aviat no llegeixen. A qualsevol poble hi ha un bar a cada cantonada, i la majoria sobreviuen. Proveu d'obrir una llibreria, només una, per barriada. Vam què succeeix... I encara que els estudis del Gremi d'Editors diguin que a l'estat espanyol llegeix el 55% de la població i que la mitjana és de 8'5 llibres per lector, no m'ho crec. Així de clar. Poques diferències, vas a la llibreria i hi sempre trobes les mateixes cares. Tots ens coneixem. Tanmateix, si fem cas a les estadístiques, vol dir que en una ciutat petita, de 30.000 habitants, per exemple, hi ha 16.500 persones que llegeixen de manera habitual. A una mitjana de 8'5 volums, fa un total de 140.250.
Me sap greu, Sant Llorenç, però no m'ho crec.
latafanera.cat meneame.net

El veritable esperit olímpic de Pequín 2008

eliteratura | 07 Agost, 2008 08:00

Pequin 2008
 
Si un grup d'intel·lectuals se n'anàs a una conferència internacional, una trobada o qualsevol acte d'aquestes característiques que legitimàs un règim dictatorial, islàmic posem per cas, davant l'opinió pública mundial, no en sortirien gaire ben parats. Els esportistes, però, tenen dispensa, i el vistiplau estatal i mediàtic.
Demà dia 8 d'agost de 2008 començaran els Jocs Olímpics de Pequín, capital de la República Popular Xina, un estat comunista que vulnera sistemàticament els drets humans més elementals i la llibertat d'opinió, i que, a més, encapçala el rànquing mundial d'execucions.
Per una vegada i sense que serveixi de precedent, estic content de no tenir representació nacional en un afer d'aquestes dimensions. Estic content que la bandera de Catalunya no sigui present a la desfilada ni a cap altra acte dels Jocs Olímpics de 2008; uns jocs que, n'estic convençut, més envant la història els posarà dins el mateix sac que els de 1936. Són els jocs de l'Alemanya nazi i la Xina comunista, els jocs de les dictadures, els jocs de l'esport podrit i governat pel dolar i l'euro. Aquest és el veritable esperit olímpic.


 
latafanera.cat meneame.net

Lectors compulsius & escriptors repulsius

eliteratura | 04 Agost, 2008 14:00

 
Via El Bibliomano
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS