Administrar


"L'ignorant no és el que ignora coses, sinó el que ignora que les ignora". Joan F. Mira

latafanera.cat meneame.net

El govern de Bauzá: el gran autista

eliteratura | 30 Setembre, 2013 23:24

No ens ha de venir gens de nou si ara que va estret de bon de veres en Bauzá i la seva cort d'aduladors incrementen el nombre d'estupideses en nom de la majoria absoluta.

Feu un exercici: Intentau recordar, en tot l'exercici actual i amb 34 diputats, qualque acció positiva d'aquest govern; tan sols una, una que hagi satisfet qualque sector ampli de la societat mallorquina: petit comerç, universitat, sector sanitari, jubilats... Pensau en  qualcú amb qui no hagi tingut qualque enfrontament i manifesti de manera clara satisfacció per les accions d'aquest govern encapçalat pel farmacèutic de Marratxí.

En canvi, tothom recordarà sense problemes qualque malifeta, acció absurda, pronòstic erroni i fins i tot errades monumentals tant en educació com en sanitat.

Parlem d'educació.

En el sector educatiu, el govern Bauzá ha acomiadat devers un milenar d'interins. A canvi, la Conselleria d'Educació no substitueix les baixes inferiors a un mes. També ha disminuït les beques de menjador, precisament ara que hom parla de nins desnutrits a les escoles. Tampoc no envia els auxiliars de conversa; ells que tant es vanten d'impulsar l'anglès a les escoles. S'han carregat la pax lingüística a les aules, tot seguint els mandants d'una guarda d'integristes com el Círculo Balear. Han impulsat el TIL, via decret llei -el Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears ho ha lamentat però no  fer-hi res, d'aquest abús. No ha escoltat la UIB, ni els inspectors, ni els pedagocs, ni els mestres, ni els psicòlegs ni ningú.

Tot plegat, tanta ineptitud, ha provocat una vaga indefinida de mestres i professors, amb el suport de les famílies i l'àmplia majoria de la societat civil de les Illes. Bauzá no n'ha fet cas i pareix que no fa comptes fer-hi res. Surten 100.000 persones al carrer i, en un gest autista, es gira cap a l'altra banda. S'escuda en la majoria absoluta, certa però inútil per resoldre els veritables problemes de la societat illenca que ha decidit prendre les regnes del seu destí davant l'atac frontal al dret a l'educació.

Bauzá, doncs, persistirà en l'error ja que és el que ha fet durant tota la legislatura. Ens haurem de fer forts i imaginatius, persistents i solidaris per resisitir les darreres envestides de la bèstia. Perquè, a hores d'ara, Bauzá i els fidels tenen les hores comptades. El president del PP és un cadàver polític que fa pudor de ranci. I ja són molts dins el seu propi partit que en perceben la ferum insoportable d'un president que no pot aparèixer a un acte públic sense anar envoltat de policia, fet impensable a Mallorca fa només dos anys. Tanta ha estat la capacitat de reacció del poble mallorquí davant el major ignorant de la sociologia illenca, un madrileta empeltat amb complex d'inferioritat que no té altré objectiu que liquidar-nos com a poble.

Paradoxalment, li haurem d'agrair que ens hagi deixondit, que hagi provocat la pèrdua de la por, que ens hagi deixat ben clares les fites: qui som i quÈ volem. I que ningú es pensi que això serà cosa de quatre dies i de quatre eixelebrats.

Els mestres han sembrat la llavor i el poble l'ha feta créixer. Un moviment social lliure de complexos que es manifesta pels seus drets. Des d'ara tot és possible. NOMÉS ENS FOTRAN SI ENS DEIXAM FOTRE. I TANT CERT COM AIXÒ ÉS MALLORCA QUE NO SERÀ AIXÍ. PER L'EDUCACIÓ DELS NOSTRES FILLS I PER UNA EDUCACIÓ PÚBLICA DE QUALITAT!

Comentaris

Afegeix un comentari

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

Amb suport per a Gravatars
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS