Administrar


"L'ignorant no és el que ignora coses, sinó el que ignora que les ignora". Joan F. Mira

latafanera.cat meneame.net

És la salut i la vida, estúpida

eliteratura | 12 Abril, 2020 18:56

No seré jo qui defensi la política sanitària del govern d'Espanya. Però he de pensar que, per ventura, la sortida de Cayetana Álvarez y Peralta-Ramos disparant a tort i a dret és fruit del confinament, que ha afectat l'enteniment d'aquesta senyora.

La recepta espanyola de Cayetana, en un atac d'hidalguia, ve a dir que val més honra sin barcos que barcos sin honra. I olé. Una lectura mínimament atenta de l'article de la portaveu del PP, Levantémonos, basta i sobra per adonar-nos que, al marge d'una lectura esbiaixada i pueril en forma de cronologia (absurda i sense dates), no aporta res llevat de l'habitual mala llet de la marquesa hispano-franco-argentina.

Sense deixar passar l'avinentesa per atacar el moviment feminista i criticar el “lockdown más completo del mundo” (jas anglicisme: apreniu-ne, ignorants!), la marquesa de Casa Fuerte agafa aire per defensar la tesi pepera per encarar el resultat econòmic de la pandèmia: “Españoles, este es el coste de la crisis y así lo vamos a pagar”. I au, que a la feina falta gent! Ja ho van intentar Boris Johnson i Donald Trum, els heroics líders del Regne Unit i dels Estats Units. Encara que ambdós han hagut de rectificar i, com mig món, aturar l'economia.

Retreu la noble portaveu dels populars que el president d'Espanya, en un article publicat també a El País, insinuï que la fórmula escollida per afrontar la crisi econòmica sigui “más estado y que lo pague la UE”. És a dir, més inversió estatal i planificació, ajuts a les empreses i als ciutadans més desvalguts. Quelcom que ella redueix a “blindaje de los derechos y mutualización de las obligaciones”. Deixaré de banda, avui, l'atac a l'estat del benestar; només recordaré que el PP de Madrid se n'ha cansat, de privatitzar serveis essencials com la sanitat. Oblida també la noble doctora en Història que els EE.UU i el Regne Unit disposen de sobirania financera i que, gràcies a això, poden posar en marxa la màquina d'imprimir diners, cosa impossible en el cas d'Espanya pel fet de pertànyer a la UE.

Tot plegat, aquests oblits no tenen cap importància perquè això s'adreça amb fortes dosis de patriotisme espanyol, consistent en “una nueva moral colectiva” que ens porti a “superar la mentalidad de país acreedor”. Serem com a beneits si no encaram amb “brio” la tasca “brutal, agotadora” que tenim al davant: “No nos limitemos a repetir que somos una gran nación: asumamos con vigor el sufrimiento y los sacrificios de serlo. (...) Hagamos del aplauso vespertino a nuestros héroes en los hospitales una consigna política, cívica y moral”. I atenció: “Levántemonos. Pongamos en pie un verdadero patriotismo de la responsabilidad. Si es que en realidad puede haber otro”.

Després de llegir això a un li venen ganes d'anar a fer feina, agafar el metro i, enmig del populatxo, entonar el Cara al sol o l'himne de la legión que enguany, per aquest emprenyo de Coronavirus, els peperos de pro no han pogut cantar a les processons. Perquè és llavors, després del sacrifici, que ens adonam que realment el COVID-19 és una oportunitat que déu ha oferit a Espanya perquè pugui refundar-se amb el lideratge aristocràtic de Cayetana.

Comentaris

Afegeix un comentari

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

Amb suport per a Gravatars
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS