Administrar


"L'ignorant no és el que ignora coses, sinó el que ignora que les ignora". Joan F. Mira

latafanera.cat meneame.net

Un mal plagi

eliteratura | 10 Maig, 2007 22:41

Els camins d’Internet són infinits, però tanmateix no hi ha teranyina possible a la xarxa on qualcú pugui romandre amagat durant molt de temps. A Internet, com en els pobles, com a les illes, tot arriba a saber-se.

Avui he crescut dos pams. Ja som important: he entrat a l’il·lustre club del plagiats. De mala manera, però plagiat. Amb un vulgar “copiar” i “enganxar”, m’han destrossat un article que, encertat o no, me va dur hores de treball i lectura. I ni un trist enllaç, ni una menció.

La coautora del blog Nura Duna, una tal Gloria –ben cert que t’hi has cobert, filleta–, per celebrar Sant Jordi, va plagiar el meu article “Ponç Pons. Nura. Escriviure malgrat tot. Un gran poema” i no va tenir ni la decència de canviar-li el títol: simplement acurça el meu i el deixa talment: Nura. Escriviure malgrat tot. Fixau-vos, però, en la URL: http://nuraduna.blogspot.com/2007/04/pon-pons-nura-escriviure-malgrat-tot-un.html (la negreta és meva). És pràcticament idèntica al meu títol.

 

plagi perpretat de per Nura Duna
 

 

Encara me’n faig creus i m’esbotz de rialles. Quina pensada, tu, aquesta dona. La veritat és que aquest blog és una distracció. Ja sé que no me faré d’or (que més voldria!). Ara bé, no t’esperes que qualcú sense dos dits de front et pentini un article d’aquesta manera. Quina barra.

 

plagi
 

 

Comentaris

 1.  
  Perdó

  He posat malament l'enllaç

  Gloria | 05/06/2007, 08:41
 2.  
  Perdó

  Vaig buscar informació sobre aquest llibre a google i vaig trobar la teva. T'hauria d'haver demanat permís. He modificat l'entrada.

  Et demano disculpes, no pretendia plagiar res, de fet el teu post és molt llarg i vaig extreure algunes frases, la majoria de les quals són del llibre. Si hagués volgut plagiar hauria canviat coses per fer veure que era meu i no ho vaig fer. Ha estat una badada. Ara he enllaçat el teu blog.

  Gloria | 05/06/2007, 08:40
 3.  
  Si, moltes diferències

  L'entenc perfectament la diferència

  Heteronímia: paraula que fa servir el Llorenç Carreres quant el Miserable intenta fer-se passar per autor del blog Mireia (que es de la Mireia).

  Plagi: paraula que fa servir el Llorenç Carreres quant la Glòria intenta fer-se passar per autora d'un post del blog eLiteratura (que es del Llorenç Carreres).

  Mireia | 14/05/2007, 09:32
 4.  
  plagi

  Vol dir que vas entendre qualque cosa, Mireia?
  Entèns la diferència entre l'heteronímia i el plagi?

  Llorenç Carreres | 13/05/2007, 23:08
 5.  
  Ves per on!

  ¿No deies tu senyor Llorenç Carreres no se què d'heterònims i tal i qual pasqual?, ¿i que si el joc metaliterari intertextual i que si cap aquí i que si cap allà?, doncs no vinguis ara amb que t'han plagiat, senyor metaliterari intertextual, hombre!, aplica't el qüentu senyor Llorenç Carreres i digues de tu mateix que només ets un heterònim metaliterari intertextual de la Glòria aquesta, ¿o es que les teves teories només serveixen per tocar-me els nassos a mi?, quin tio!

  Mireia | 12/05/2007, 15:56
 6.  
  Plagi

  Home, sempre és un honor ser digne de plagi...
  Si no posa una Llicència de Cretive Commons a veure què passa. Sempre podràs reclamar una indemnització i segurament si estàs associat a Cedro es beuran la seva sang i tot
  Salutacions
  PS: Imagino que fer els canvis pertinents quant a la presentació deu ser complicat. Aquesta empresa exigeix molts més coneixements que qualsevol de les altres conegudes (Blogger, lacoctelera, Blogia,...)

  Jaume Julià | 11/05/2007, 08:05
Afegeix un comentari

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

Amb suport per a Gravatars
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS