Administrar


"L'ignorant no és el que ignora coses, sinó el que ignora que les ignora". Joan F. Mira

latafanera.cat meneame.net

El veritable esperit olímpic de Pequín 2008

eliteratura | 07 Agost, 2008 08:00

Pequin 2008
 
Si un grup d'intel·lectuals se n'anàs a una conferència internacional, una trobada o qualsevol acte d'aquestes característiques que legitimàs un règim dictatorial, islàmic posem per cas, davant l'opinió pública mundial, no en sortirien gaire ben parats. Els esportistes, però, tenen dispensa, i el vistiplau estatal i mediàtic.
Demà dia 8 d'agost de 2008 començaran els Jocs Olímpics de Pequín, capital de la República Popular Xina, un estat comunista que vulnera sistemàticament els drets humans més elementals i la llibertat d'opinió, i que, a més, encapçala el rànquing mundial d'execucions.
Per una vegada i sense que serveixi de precedent, estic content de no tenir representació nacional en un afer d'aquestes dimensions. Estic content que la bandera de Catalunya no sigui present a la desfilada ni a cap altra acte dels Jocs Olímpics de 2008; uns jocs que, n'estic convençut, més envant la història els posarà dins el mateix sac que els de 1936. Són els jocs de l'Alemanya nazi i la Xina comunista, els jocs de les dictadures, els jocs de l'esport podrit i governat pel dolar i l'euro. Aquest és el veritable esperit olímpic.


 
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS